Antep yemekleri | Antep Mutfağı

Antep Sofrası | Antep Tatlıları

Antep Kebapları | Antep Çorbaları

Anasayfa  | Antep Yemekleri | Antep Mutfağı | Antep Tatlıları | Antep Kebapları | Antep Çorbaları | Antep Salataları | Resimler | Mekanlar

 

Yemek Arama

 
 
 
 
 
 
 
 

Yoğurtlu Patates Yoğurtlu Patates
Kış aylarında yiyeceğiniz, hem içinizi ısıtacak hemde karın doyuracak bir yemek. Bugün ne yapsam ne yesem diyemi düşünüyorsunuz işte güzel bir tarif. şimdiden afiyet olsun....

Devamı>>>


Patlıcan Doğrama   (Balcan Doğraması) Patlıcan Doğrama (Balcan Doğraması)
Kış aylarında özleyeceğimiz, yaz gelsede yapsakta yesek diyeceğimiz bir yemek, bol ekşili, yanında et suyuyla pişmiş bulgur pilavı... hımmm canımız istedi sanki :)...

Devamı>>>


Taze Bakla Taze Bakla
Mevsiminde sevilerek tüketilen baklanın kendimizce tarifini yaptık Umarım bepenirsiniz....

Devamı>>>


Ali Nazik Ali Nazik
Ali Nazik, eli nazik,ala nazik ismi gibi yapılışı da yöreden yöreye evden eve farklılık gösteren bu yemek patlıcan severlerin göz bebeği. Eğer uğraşmayı seviyorsanız ve keskin bir bıçağınız varsa sebzeleri uzun uzun kıyıp keyfini çıkarabilirsiniz. ...

Devamı>>>


Muhammara Muhammara
Muhammara Güneydoğu Anadolu (özellikle Antep) mutfağından bir lezzet. Bu lezzetli meze normalde acı pul biberden, biber limonsuyu ile ıslatılarak ekmek ve diğer malzemelerin eklenmesi ile yapılıyor, siz acılığını azaltmak ve pratiklik sağlamak için acı-tatlı karışık biber salçası ve domates salçası ...

Devamı>>>


Bulgurlu Kabak Dolması Bulgurlu Kabak Dolması
Genellikle pirinç ile pişirilmesine alışkın olduğumuz kabak dolmasını ,bulgur ile ve bu tarifle mutlaka denemenizi öneriyorum... ...

Devamı>>>


Etli Bamya Etli Bamya
Hemen hemen herkes bamyanin tarifini biliyordur ama Gaziantep'te bamya hafif eksili pisirilir. Icindeki eksi yemege bambaska bir lezzet katar. Eger daha once eksili bamyayi hic denemediyseniz tavsiye ederim, lezzetine bayilacaksiniz. ...

Devamı>>>


Öcce Öcce
Öcce görünüş ve tat olarak, bildiğimiz mücvere benziyor ama içinde kabak ve dereotu yok. Gerçekten çok lezzetli hem çayın yanında, hemde akşam yemeğinde, ister sıcak, ister soğuk meze olarak yenilebilir. ...

Devamı>>>


Domates Tavası Domates Tavası
Yazın domates bolluğunda yapılabilecek kolay ve hafif bir yemek. Bu yemek yanında bulgur pilavı, ayran ve turşu ile çok güzel oluyor. ...

Devamı>>>


Kabak Musakka Kabak Musakka
Kabak yemekleri genellikle hafşf olur. Antep insanları kabağı ve sebzeleri çok sever ama içine et koymadan yapamaz. Ama yemeklerimiz o kadar lezzetli ki bu kadar çok seviliyor. Bunda atalarımızın rolü büyük. Gelin şimdi bu güzel kabak musakkanın tarifine bakalım. Sizde çok seveceksiniz......

Devamı>>>


Borani Borani
Bulgur ya da dövmeyi, pazı, ıspanak vb. otlarla, sebzelerle kaynatıp yoğurtlayarak yapılan yemek. Etlisi makbul olanıdır. Kuru bamyadan, kabaktan yapılanı bile vardır....

Devamı>>>


İncik Pilavı İncik Pilavı
Pilavı en çok Araplar ve biz yaparız.Çeşit çeşit pilav yaparız düğünlerde ,mevlitlerde, hemen her akşam yemeginde( ya makarna ya pilav) pilavsız olmaz. Lokantaların olmazsa olmazı, kurufasülyenin en kadim dostudur pilav. Bir kadının iyi bir aşçı olup olmadıgının göstergesidir. Tane tane dökülmezse p...

Devamı>>>


Loğlazlı Pilav Loğlazlı Pilav
Antep insanı tahıl yemeklerine bayılır. Hele yanın da turşu ve ayran varsa asla hayır diyemezler. Tariflere dikkat ederseniz pilavlar hep salçalı. Ama bu tarifleri denediğinizde antep damak tadının ne kadar gurme olduğunu göreceksiniz......

Devamı>>>


Meyhane Pilavı Meyhane Pilavı
Eğer çalışıyorsanız ve vakit sıkıntısı yaşıyorsanız; iş dönüşü ik ayağınız bir pabuca girerek bir kaç çeşt yemek yapmayı ve iftar sofrasının başında tam saatinde oturuyor olmayı başarmak zorunda iseniz iki seçeneğiniz oluyor; Ya yakınlarınızdan yardım alacaksınız ya da kolay yemeklere başvura...

Devamı>>>


Yaprak Buğulama Yaprak Buğulama
Antep yemeklerinin yanında olmazsa olmazlardan biridir asma yaprağı. Bizim antepliler birde bu yaprağın yemeğini yapalım demişler ve bu ortaya çıkmış. Hayli lezzetli olan buğulama hiç tatmadığınız bir lezzet. Bence deneyin pişman olmayacaksınız......

Devamı>>>


Özbek Pilavı Özbek Pilavı
Pilavın Özbekistan'da bir çok yapım tekniği vardır. Bu teknikler yöreden yöreye değişmekle birlikte sade, bayram, düğün, yaz, kış pilavı olarak da ayrılır. Koyun eti dışında kazı (at eti sucuğu), balık veya beyaz etlerle de yapılabilir. Hatta pirinc yerine diğer tahıl ürünleri de kullanılabilir. ...

Devamı>>>


Omaç Omaç
Antep’te genellikle öğle yemeklerinde yapılır. Elinizin altındaki malzemelerle hemencecik yapılabilecek çok güzel bir yemek. İstediğiniz her türlü bayat ekmeği kullanarak yapabilirsiniz. Ayrıca bir öğünde alınması gereken tüm besin ögeleri tek çeşitte alınmış oluyor, bu açıdan da sağlıklı bir yemek....

Devamı>>>


Yağlı Köfte Yağlı Köfte
Antep’in en çok yenilen öğle yemeği… İki komşu bir araya gelince mutlaka yapılır. Çiğ köfteyle aynı malzemelere sahip ama et yerine zeytinyağının getirdiği muhteşem bir tatı var....

Devamı>>>


Malhıtalı Köfte Malhıtalı Köfte
İlk yapanlar, arada bir yapıp da Antep malhıtalı köftesini merak edenler ve bizim gibi köftesiz hayat olmaz diye düşünüp ama tarifini unutanlar için… ...

Devamı>>>


Soğan Yahnisi Soğan Yahnisi
Soğan sevenler için idel bir yemek.Yada sevmeye çalışanlar için.Aslında arpacık soğanla daha güzel oluyor ama onu soymak acaip büyük bir eziyet.Sizde soğanların bir lokmalık olanlarını seçebilirsiniz....

Devamı>>>


Tüm yemekler   

 

Antep yemekleri | Antep Sofrası | Antep Mutfağı | Antep kebapları | Antep tatlıları | Antep Çorbaları | Mekanlar | Resimler

Site Map | Gaziantep Yemekleri | Gaziantep Yemekleri