Antep yemekleri | Antep Mutfağı

Antep Sofrası | Antep Tatlıları

Antep Kebapları | Antep Çorbaları

Anasayfa  | Antep Yemekleri | Antep Mutfağı | Antep Tatlıları | Antep Kebapları | Antep Çorbaları | Antep Salataları | Resimler | Mekanlar

 

Yemek Arama

 
 
 
 
 
 
 
 

 Ekşili Köfte

 

 

Ekşili Köfte

Önceki Yemek

Önceki Yemek

 

Bookmark and Share   Bu Yemek 18.03.2010 Tarihinde Eklenmiştir. 20016 Defa Okunmuştur.

Ekşili Köfte Sulu Yemekler Analı Kızlı Ekşi Köfte Köfte

Ekşili Köfte Malzemeleri

Köfte için:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yumurta

  • 2 yemek kaşığı un

  • tuz karabiber

Yemek için:

  • 1/2 kg kuşbaşı et ve kemik
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  •  Ekşili Köfte Yapılışı

     

     İnce bulgur  1 bardak  suyla ıslatılır,karışım iyice şişince yumurta ,tuz k.biber ,kırmızı pul ,un ,irmik ,biber eklenir ve iyice yoğrulur.Bu hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparılır ve elimizi yağlayarak yuvarlanır.Hamurun hepsi bitince minik yuvarlaklar su buharında 10 dakika pişirilir.

    Ayrı bir tencerede ıslanmış nohut ,yemeklik doğranmış soğan, et (veya tavuk),kemik yeterince su ilave edilerek iyice pişirilir.Etler pişince salça sumak ekşisi ilave edilir ve daha önce yaptığımız ince buldur topları içine atılır.Üzerine yağda kırmızı biber ve nane kızdırılıp dökülür.Şimdiden Afiyet olsun...


     

    Ekşili Köfte

    Önceki Yemek

    Önceki Yemek

    Şiveydiz
    Şiveydiz

     

    Antep yemekleri | Antep Sofrası | Antep Mutfağı | Antep kebapları | Antep tatlıları | Antep Çorbaları | Mekanlar | Resimler

    Site Map | Gaziantep Yemekleri | Gaziantep Yemekleri