Antep yemekleri | Antep Mutfağı

Antep Sofrası | Antep Tatlıları

Antep Kebapları | Antep Çorbaları

Anasayfa  | Antep Yemekleri | Antep Mutfağı | Antep Tatlıları | Antep Kebapları | Antep Çorbaları | Antep Salataları | Resimler | Mekanlar

 

Yemek Arama

 
 
 
 
 
 
 
 

 Şiveydiz

 

 

Şiveydiz

Önceki Yemek

Önceki Yemek

 

Bookmark and Share   Bu Yemek 18.03.2010 Tarihinde Eklenmiştir. 13535 Defa Okunmuştur.

Şiveydiz Sulu Yemekler

Şiveydiz Malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 300 gr küçük kuşbaşı kesilmiş kuzu eti
  • 1 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
  • yarım kg taze sarımsak ( sadece beyaz kısımları)
  • yarım kg taze soğan ( sadece beyaz kısımları)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • kepçe süzme yoğurt
  • yağ, tuz.

Şiveydiz Yapılışı

Eti ve nohutları tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle iyice yumuşayana kadar haşlayın.  Haşlanan malzemelere yarım cm uzunluğunda doğradığınız taze soğan ve sarımsakları katın. Gerekiyorsa su ilavesi yapın. Suyun ölçüsü malzemelerin üzerine çok az çıkacak kadar olacak. Bu arada  yoğurt , yumurta ve unu topak kalmayacak biçimde iyice çırpın. Sebzelerde yumuşayınca yemeğin suyundan biraz alarak yoğurda katıp karıştırın ve böylece ılıtın. Ardından karıştırarak yoğurdu yemeğe ilave edin. Yemeğin suyu az olursa sıcak su ilave edin. Sürekli karıştırarak yemeği bir taşım kaynatın. Ocaktan alınca tuz ilave edin.
Biraz zeytinyağında nane yakın ve yemeğin üzerinde gezdirin.

Afiyet olsun..

 

Şiveydiz

Önceki Yemek

Önceki Yemek

Doğrama
Doğrama

 

Antep yemekleri | Antep Sofrası | Antep Mutfağı | Antep kebapları | Antep tatlıları | Antep Çorbaları | Mekanlar | Resimler

Site Map | Gaziantep Yemekleri | Gaziantep Yemekleri