Antep yemekleri | Antep Mutfağı

Antep Sofrası | Antep Tatlıları

Antep Kebapları | Antep Çorbaları

Anasayfa  | Antep Yemekleri | Antep Mutfağı | Antep Tatlıları | Antep Kebapları | Antep Çorbaları | Antep Salataları | Resimler | Mekanlar

 

Yemek Arama

 
 
 
 
 
 
 
 

 Doğrama

 

 

Doğrama

Önceki Yemek

Önceki Yemek

 

Bookmark and Share   Bu Yemek 18.03.2010 Tarihinde Eklenmiştir. 19261 Defa Okunmuştur.

Doğrama Patlıcan Yemekleri Sulu Yemekler

Doğrama Malzemeleri

  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 su bardağı nohut (geceden ıslanmış)
  • 1 kg patlıcan
  • 2-3 sivribiber
  • 2 iri domates
  • 2 iri soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • limon tuzu, tuz, karabiberi nane
  • 1 baş sarımsak, zeytinyağı

Doğrama Yapılışı

  Eti ve nohutu bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ekleyin. Kaynayıp et köpüğünü bırakınca köpükleri alın, yemeklik doğranmış soğanı ve çok az suyla sulandırdığınız salçaları ilave edin. Kaynamaya bırakın. Bu arada patlıcanları kabuklarını soymadan fazla küçük olmayan küpler halinde doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip bir çorba kaşığı dolusu tuz katın . Bekletin, böylece patlıcanın acısı çıkar. Et ve nohutlar iyice pişince patlıcanı, kabuklarını soyduğunuz ve yemeklik doğradığınız domatesi ve küçük doğranmış biberleri ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave edin. Patlıcanlar piştikten sonra istediğiniz kadar limon tuzu (ben tepeleme 1 tatlı  kaşığı kullandım) ve ezilmiş sarımsakları  ilave edin. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. Ayrı bir tavaya biraz zeytinyağı alın, ısınınca içine 2 çorba kaşığı dolusu nane atın, fokurdamaya başlayınca ocaktan alıp yemeğin üzerine gezdirin. Afiyet Olsun...

 

Doğrama

Önceki Yemek

Önceki Yemek

Börek Çorbası
Börek Çorbası

 

Antep yemekleri | Antep Sofrası | Antep Mutfağı | Antep kebapları | Antep tatlıları | Antep Çorbaları | Mekanlar | Resimler

Site Map | Gaziantep Yemekleri | Gaziantep Yemekleri