Antep yemekleri | Antep Mutfağı

Antep Sofrası | Antep Tatlıları

Antep Kebapları | Antep Çorbaları

Anasayfa  | Antep Yemekleri | Antep Mutfağı | Antep Tatlıları | Antep Kebapları | Antep Çorbaları | Antep Salataları | Resimler | Mekanlar

 

Yemek Arama

 
 
 
 
 
 
 
 

 Simit Aşı

 

 

Simit Aşı

Önceki Yemek

Önceki Yemek

 

Bookmark and Share   Bu Yemek 18.03.2010 Tarihinde Eklenmiştir. 13675 Defa Okunmuştur.

Simit Aşı Malzemeleri

  •  2 su bardağı su
  • 1 su bardağı simit
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kırmızıbiber
  • 2 baş doğranmış soğan

Simit Aşı Yapılışı

     Soğanı inca ince doğrayıp yağ ile kavurun. Kavrulduktan sonra salça, tuz ve su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Sonra kaynayan karışıma  simit (ince bulgur) ilave edilir. Normal pilavdan biraz daha sulu iken ocaktan alınır. Bir tavada yağ ısıtılır, içine kırmızıbiber konulur. Yağ ve kırmızı biber karışımı yemeğin üzerine dökülür. İstenildiği kadar karabiber de eklendikten sonra yemek servise hazırdır afiyet olsun...

 

Simit Aşı

Önceki Yemek

Önceki Yemek

Kazan Kebabı
Kazan Kebabı

 

Antep yemekleri | Antep Sofrası | Antep Mutfağı | Antep kebapları | Antep tatlıları | Antep Çorbaları | Mekanlar | Resimler

Site Map | Gaziantep Yemekleri | Gaziantep Yemekleri