Antep yemekleri | Antep Mutfağı

Antep Sofrası | Antep Tatlıları

Antep Kebapları | Antep Çorbaları

Anasayfa  | Antep Yemekleri | Antep Mutfağı | Antep Tatlıları | Antep Kebapları | Antep Çorbaları | Antep Salataları | Resimler | Mekanlar

 

Yemek Arama

 
 
 
 
 
 
 
 

 Patlıcan kebabı

 

 

Patlıcan kebabı

Önceki Yemek

Önceki Yemek

 

Bookmark and Share   Bu Yemek 17.02.2010 Tarihinde Eklenmiştir. 19890 Defa Okunmuştur.

Gereken Malzemeler

1.5 kg. iri kebaplık patlıcan
1 kg. az yağlı kuzu kıyma
5-6 tane domates
5-6 adet yeşil biber
Karabiber
Tuz

 

Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcanlar temizce yıkanıp sapları kesildikten sonra 2.5 - 3 cm uzunluğunda enine enine doğranır. Bu arada kıyma, tuz ve karabiber iyicene yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Şişlere bir patlıcan bir yuvarlanmış kıyma saplanır, elle biraz yassılaştırılır. Domates ve biberler ayrı ayrı şişlere saplanıp orta harlı ve alevsiz mangal ateşinde çevrilerek pişirilir. Pişen patlıcanlar sırası bozulmadan düzgün bir şekilde tepsiye çekilir. Üzerine pişmiş olan domates ve biberler konur ve ağzı kapatılarak ateş üzerinde demlendirilir. 5-10 dakika sonra servis yapıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Yanı sıra az yağlı kıymanıza tuz, karabiber haricinde birazcık zeytin yağı, nane, salça da koyabilirsiniz.

 

Resme bakınca insanın için geçiyor değil mi?

 


 

Patlıcan kebabı

Önceki Yemek

Önceki Yemek

Çiğ Köfte
Çiğ Köfte

 

Antep yemekleri | Antep Sofrası | Antep Mutfağı | Antep kebapları | Antep tatlıları | Antep Çorbaları | Mekanlar | Resimler

Site Map | Gaziantep Yemekleri | Gaziantep Yemekleri