Antep yemekleri | Antep Mutfağı

Antep Sofrası | Antep Tatlıları

Antep Kebapları | Antep Çorbaları

Anasayfa  | Antep Yemekleri | Antep Mutfağı | Antep Tatlıları | Antep Kebapları | Antep Çorbaları | Antep Salataları | Resimler | Mekanlar

 

Yemek Arama

 
 
 
 
 
 
 
 

 Soğan Yahnisi

 

 

Soğan Yahnisi

Önceki Yemek

Önceki Yemek

 

Bookmark and Share   Bu Yemek 22.03.2010 Tarihinde Eklenmiştir. 21141 Defa Okunmuştur.

Soğan Yahnisi Yahni Etli Yemekler

Soğan Yahnisi Malzemeler

  • 600 gr kuşbaşı et
  • 750 gr kıska (küçük kuru soğan)
  • 1 adet domates
  • 200 gr nohut
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı sade yağ, tuz, karabiber
  • Limon suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 bardak su

Soğan Yahnisi Yapılışı

   Et ve yağ bir tencerede ksvrulu ve 1 kaşık salça eklenir. İki dakika karıştırılır ve suyu ilave edilir. Et pişmeye yakın soyulmuş soğanlar bütün olarak atılır. Yeşil biber halka şeklinde doğranır ve yemeğe ilave edilir. Soğanlar piştikten sonra haşlanmış nohut atılır. Domatesin kabuğu soyulur, fındık şeklinde doğranır ve yemeğe ilave edilir. Tuz, karabiber, az miktarda nar pekmezi, limon suyu konduktan sonra 5 dakika daha kaynatılır. Yemek servise hazırdır.



 

Soğan Yahnisi

Önceki Yemek

Önceki Yemek

Beyran
Beyran

 

Antep yemekleri | Antep Sofrası | Antep Mutfağı | Antep kebapları | Antep tatlıları | Antep Çorbaları | Mekanlar | Resimler

Site Map | Gaziantep Yemekleri | Gaziantep Yemekleri