Antep yemekleri | Antep Mutfağı

Antep Sofrası | Antep Tatlıları

Antep Kebapları | Antep Çorbaları

Anasayfa  | Antep Yemekleri | Antep Mutfağı | Antep Tatlıları | Antep Kebapları | Antep Çorbaları | Antep Salataları | Resimler | Mekanlar

 

Yemek Arama

 
 
 
 
 
 
 
 

 Lahmacun

 

 

Lahmacun

Önceki Yemek

Önceki Yemek

 

Bookmark and Share   Bu Yemek 17.02.2010 Tarihinde Eklenmiştir. 18839 Defa Okunmuştur.

lahmacun lahmacun tarifi resimli lahacun tarifi antep lahmacunu lahmacun resimleri

Lahmacun Malzemeleri

  • 1 kilo az yağlı kıyma
  • 1.200 kilo domates
  • 5 bağ maydanoz
  • 200 gram dolmalık yeşilbiber
  • 100 gram sarımsak (taze veya kuru)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • tuz. 

Lahmacun Tarifi

  • Maydanozlar ve sarımsaklar önce temizlenir. Biberlerin çekirdekleri çıkartılır. Temizleme işlemi bittikten sonra zırh ile doğranır. ( Doğraa işlemi robotla da yapılabilir ama zırhla hazırlanan daha lezzetli olur )
    Malzemeler kıya gibi ufak ufak olana kadar çekilir. Sonra kıyması ve baharatları ilave edilerek iyice karıştırılır. Hazırlanan malzeme taş fırında fırıncı tarafından lahmacun pidesi adı verilen pide ekmeğinden biraz daha ufak haur yağı açılarak üzerinde itina ile sürülür ve fırında pişirilir.  ( Kendi evinizdeki fırında da yapabilirsiniz aa taşfırında pişen daha lezzetli olur )
  •  

    Lahmacun

    Önceki Yemek

    Önceki Yemek

    Baklava
    Baklava

     

    Antep yemekleri | Antep Sofrası | Antep Mutfağı | Antep kebapları | Antep tatlıları | Antep Çorbaları | Mekanlar | Resimler

    Site Map | Gaziantep Yemekleri | Gaziantep Yemekleri