Antep yemekleri | Antep Mutfağı

Antep Sofrası | Antep Tatlıları

Antep Kebapları | Antep Çorbaları

Anasayfa  | Antep Yemekleri | Antep Mutfağı | Antep Tatlıları | Antep Kebapları | Antep Çorbaları | Antep Salataları | Resimler | Mekanlar

 

Yemek Arama

 
 
 
 
 
 
 
 

 Taze Bakla

 

 

Taze Bakla

Önceki Yemek

Önceki Yemek

 

Bookmark and Share   Bu Yemek 17.10.2011 Tarihinde Eklenmiştir. 17984 Defa Okunmuştur.

Bakla Taze Bakla Bakla Tarifi bakla yemeği taze bakla tarifi

 Malzemeler; (6 -8 Kişilik)

  • 1 kilo taze bakla
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • yarım limonun suyu( isterseniz)
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı;

  1. Taze baklaları güzelce başlarını alıp 3’e yada ikiye bölün.
  2. Bol suda yıkayın.
  3. Soğanları yemeklik gibi doğrayın.
  4. Sıvıyağı tencereye alın.
  5. Soğanları katın ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  6. Daha sonra baklaları ve salçasının da tencereye katın, karıştırın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı suretiyle pişirin.
  7. Tencereye kırmızı toz biberini karıştırın ve sıcak suyunu ilave edin.
  8. Tuzunu istediğiniz ölçüde ilave edin.
  9. Orta hararetli ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  10. İsteğinize göre üzerine dereotu ve sarımsaklı yoğurtla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
 

Taze Bakla

Önceki Yemek

Önceki Yemek

Patlıcan Doğrama (Balcan Doğraması)
Patlıcan Doğrama   (Balcan Doğraması)

 

Antep yemekleri | Antep Sofrası | Antep Mutfağı | Antep kebapları | Antep tatlıları | Antep Çorbaları | Mekanlar | Resimler

Site Map | Gaziantep Yemekleri | Gaziantep Yemekleri